Loading...
 

Zeincro has joined forces with Excelya to provide comprehensive services across Europe that will best serve our customers’ needs. Together, we have become The Excelya Group.

Klinikai Kutatási Asszisztens (CTA) képzés

 

Az oktatásról:

A klinikai kutatási vizsgálatokban dolgozó asszisztensek eddig csak rövid tanfolyamokon, de leginkább egymástól, és a saját munkahelyük vizsgálataiból tanulták meg a klinikai vizsgálatok menetét, a szabályokat és feladataikat. Ezt felismerve 2011-ben, az évek óta sikeresen működő Klinikai Kutatási Munkatárs (CRA) képzés mellett, cégünk szakemberei kidolgozták azt a tematikát, amelyet az óta folyamatosan frissítünk a szakterület változásait figyelembe véve annak érdekében, hogy elősegítsük a biztos tudással rendelkező szakemberek folyamatos képzését és munkaerőpiacra bocsátását, biztosítva ezzel a megfelelő utánpótlást ezen a területen.


A klinikai kutatási asszisztens (Clinical Trial Assistant) tanfolyamunkra középfokú végzettséggel rendelkezők jelentkezését várjuk. A tanfolyam erősen gyakorlati szemléletű, azzal a célkitűzéssel, hogy munkára kész szakembereket képezzen. A részvétel feltétele a végzettségen kívül, alapfokú angol nyelvismeret és saját számítógép- és internet elérhetőség. Habár a képzés magyar nyelven folyik, a képzés folyamán leadandó feladatokat angol nyelven kell benyújtani, mivel ez a szakterület hivatalos munkanyelve. A szakmai alkalmazások, adatbázisok kezeléséhez elengedhetetlen a számítógépes ismeret.

 

További információk az alábbi elérhetőségeken:

Karvaly Adrienn – oktatási koordinátor (+36/20-805-4101 training-hu@excelya.com)

 

Bővebben:

Mi a klinikai kutatási asszisztens feladata?


A vizsgálat lebonyolításáért felelős szakemberek kiegészülése egy, a vizsgálat adminisztratív feladatainak végreh ajtásában jártas, erre a feladatra kiképzett szakemberrel számos terhet levesz a kutatásszervező, illetve klinikai kutatási munkatárs válláról.


A klinikai kutatással kapcsolatos feladatok ellátásához olyan szakemberre van szükség, aki képes a vizsgálati hellyel kapcsolatos igények felmérésére, tisztában van a klinikai vizsgálatok lefolytatásának jogi és etikai hátterével, ismeri a vizsgálati folyamatot, annak dokumentálását és az adatfeldolgozás alapjait.

 

KÉPZÉS MENETE

A tanfolyam 3 hónapot vesz igénybe, melynek során a résztvevők kéthetente egy teljes napi (péntek vagy szombat) tantermi oktatáson vesznek részt (9.00-18.00 szünetekkel). A helyszín: budakalászi irodánk tárgyalóterme. (Térkép) A konzultációs alkalmakon túl az otthoni önálló munka, egyéni felkészülés kb. 8-10 óra önálló munkát igényel hetente. Ez az óramennyiség csak egy becsült mennyiség, hiszen mindez nagymértékben változhat a szakmai előképzettség alapján.


Tematikánk 5 modult foglal magába, amelyekhez elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt tartoznak.


A konzultációs napokon az egyes szakterületek sok éves tapasztalattal rendelkező oktatói tartanak előadásokat illetve gyakorlatokat.

 

A képzés tananyaga a következő modulokat tartalmazza:


Klinikai vizsgálatszervezési ismeretek


Klinikai vizsgálatok jogszabályi háttere


Klinikai vizsgálati asszisztencia


Szakmai kommunikáció


Információtechnológia

 

A gyakorlati foglalkozások a következő területeket érintik:


- Általános ismeretek a klinikai kutatásokról, vizsgálatszervezésről

- Klinikai vizsgálatok engedélyezése - jogi háttér – beadási csomag előkészítése engedélyeztetéshez

- Vizsgálat előkészítés: feasibility és start-up, szerződéskötés lebonyolításában való részvétel, fordítások menedzselése

- Vizitek előkészítése és utómunkálatai a CTA számára (nyitó, monitori, záró vizit specifikumok)

- Dokumentumkezelés és -tárolás (Filing – Office file-ok, Investigator's file)

- Kommunikáció a vizsgálati centrumokkal, megbízóval és egyéb résztvevő felekkel

- Információtechnológia (IT) – általános irodai alkalmazások, elektronikus CRF, IVR/IWR rendszer, hasznos honlapok használata


A képzés elején minden hallgatónk felhasználónevet és jelszót kap ahhoz az internetes oktatási felszínhez, ahol megtalálhatók a konzultációs alkalmakkor elhangzott tananyagok, illetve a hozzájuk kapcsolódó segédanyagok, és a házi feladatok. Itt történik a résztvevők által leadott feladatok javítása és értékelése is. A folyamatos tájékoztatás mellett lehetőség van vitafórum látogatására, konzultációs alkalmakon túli szakmai megbeszélésekre az oktatókkal, a gyors információcserére. A felület természetesen bármikor és bárhonnan elérhető.

 

Képzés után

A 138 órás klinikai kutatási munkatárs tanfolyam elvégzését tanúsító igazolást azoknak a hallgatóknak adható ki, akik minden modult 50% fölötti eredménnyel zártak, és összteljesítménye (minden modul pontjait összeadva) 60% felett van.


Cégünk számos gyógyszercég kiemelt partnerévé vált az elmúlt évek során, és tanfolyamunk igen elismert a szakmai körökben.


Képzésünk elvégzése után igyekszünk hallgatóink elhelyezkedését segíteni a munkaerőpiacon (saját állományunk növelése, CV tanácsadás, referencia).

 

Rólunk mondták:

"Nagyon elégedett vagyok a tanfolyamon átadott ismeretekkel. Széleskörű tájékoztatást kaptunk a CTA munkájáról és kicsit mélyebben megismerhettük a klinikai vizsgálatok folyamatát. Az elméleti oktatás és a gyakorlati feladatok érdekesek és változatosak voltak." T.A. (2014)


"Köszönöm a képzésen előadást tartó előadóknak lelkiismeretes, szakmailag kifogásolhatatlan munkájukat. A megtanultakat a gyakorlatban könnyen tudom alkalmazni, egy új lehetőséget kaptam." T.K. (2014)

ABOUT US

ZEINCRO is a leading contract research organization covering more than 21 countries in Europe, with a special focus in the region of Central and South Eastern Europe (Albania, Austria, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Germany, Estonia, FYROM, Greece, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Moldova, the Netherlands, Poland, Romania, Slovakia, Switzerland, Turkey and Ukraine).

Read more

CONTACT US

  • Email:  info@zeincro.com

ZEINCRO : member of

European CRO Federation (EUCROF)

© 2012-2020 ZEINCRO Group - All rights reserved.
Developed by LogicONE